Over Binjaly Boerboele

Wij zijn Meindert en Céline Smakman en wonen samen met onze kinderen Calvin(16) en Fleur(13) en de beestenboel in het buitengebied van Schagen.

In 2010 maakte wij voor het eerst kennis met de Boerboel. Wij zochten een sterke waakhond die naast onze Boxer over het gezin zou kunnen waken in ons nieuwe huis in het buitengebied van Schagen.(Zijpe) Al gauw kwamen wij uit bij de Boerboel toen Céline een exemplaar tegen het lijf liep op het schoolplein in Alkmaar waar wij woonden. Enthausiast werd mij uitgelegd dat dit een prachtige hond is en direct zocht ik op internet naar plaatjes. En ja hoor ook ik was direct verkocht.

Na een tijdje zoeken op internet kwamen we terrecht bij Nancy en Ruud van Swarte Tulp Boerboele. Zij hadden nog een pup waar wij wellicht voor in aanmerking kwamen. Na een gesprek werden wij de volgende dag gebeld dat wij haar mochten ophalen. Onze eerste Boerboel, Swarte Tulp Inja Inandi (Cabaret Eppo x Altyd Nandi).

In juli 2011 verhuisden we naar het buitengebied en hadden toen ineens de beschikking over een ruim erf. Al snel begon het te kriebelen en toen we hoorden over een nieuw nest van Cabaret Eppo wilden we gelijk toehappen. Na een paar spannende dagen kregen wij het nieuws dat we een teefje uit dit nest kregen. Later bleek dit een heel bijzonder nest te worden. Het laatste nest van Cabaret Eppo sad.  SB Ama Binty werd haar naam en ze was de dikste uit het nest. Hoe bijzonder het nest was bleek ook uit de scores van haar zussen. In het bijzonder SB A Femme of Blygedacht die in 2014 op de SABT keuring in mei werd uitgeroepen tot beste teef van de keuring met een score van 88.5%! 

Een jaar later viel ons oog op een zwart teefje bij Bavana's Pride Boerboel. Ook deze combinatie had een voor ons bekende vader. Groot Geluk Femoes van Blygedacht Boerboel. De moeder Bavana's Pride Grace, een van de weinige zwarte Boerboels bleek een mooie combi met Femoes. Prachtig gebouwde pups met een breed front en veel bespiering. Ons inmiddels derde teefje kreeg de naam Bavana's Pride Lily.

Naast onze liefde voor de honden zijn wij ook dagelijks druk met het verzorgen van onze paarden en pony's aan huis.  Al met al een drukke maar gezellige (boer)boel.

 

 

© 2020 binjaly.nl